Pazar, Eylül 10, 2017

2. AR-GE VE İNOVASYON ZİRVESİ VE SERGİSİ


Bilim ve Sanayii Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TUBİTAK, DEİK, TOKİ nin katkısıyla Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından 6-7 Eylül 2017 de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 
“2. AR-GE ve İnovasyon Sergisi” düzenlendi. 
AR-GE ve İnovasyon stratejilerine katma değer sağlamak, Türkiyenin üretiminde teknolojide geldiğimiz noktayı belirtmek, üniversite, sanayii ve kamu işbirliğini geliştirmek, projelerle üretim sinerjisi oluşturmak, yatırıma dönüştürmek, ülkemizdeki yatırımlara teşvikler hakkında bilgilendirmek için düzenlenen zirve ve sergiye ilgi yoğundu.
Bilim ve Sanayii Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasında “AR-GE ve İnovasyon tasarım ve markalaşmada ülke olarak seferberlik içinde olunacaktır” dedi. Bakanlık olarak AR-GE ve İnovasyona, yenilikçi ekonomi anlayışıyla değişim ve dönüşümle katmadeğeri yüksek ürün üretmeye her türlü teşvik ve katkı konusunun gündemde ilk öncelikli olarak ele alındığını belirtti. Küresel güç olan Türkiyemizin 2023 te dünyada ilk 10 ülke içinde olmasını hedeflediklerini belirtti. “Sanayii 4. de yeni endüstri döneminin gerisinde kalamayız.” dedi.
2. gün Kalkınma Bakan Müsteşarı Fatih Hasdemir modaratörlüğünde “Yerel Kalkınma Teknoparklar ve Sanayii Kümelenmeleri” toplantısında Türkiyemizde 70 kadar Teknoparkın olduğu ve 30 kadar Teknoparkın etkin üretim ve danışmanlık verdiği iletildi. Ayrıca yenilikçi fikirleriyle start-up olan genç girişimcilerin ülkemizden beyin göçüyle gitmemesi için tüm imkanların sağlanıp ve teşviklerin verilmesi için yatırımları hızlı şekilde dönüştüren Teknokentler hakkında bilgi verildi. Zirve kapsamında “Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknikleri” Panelinde modüler depolama sistemleri yarışının yaşandığı gündem konusuydu.Etkin ve verimli sunum ve paylaşımlarla stantlardan alınan bilgilerle yenilikçi fikirleri değerlendirmek için teknokentlerle görüşmeler, KOSGEB, TUBİTAK ve diğer yatırım ve teşvikler hakkında birebir konunun uzmanlarıyla standlarda bilgi alındı ve işbirliği için izlenmesi gereken stratejiler belirtildi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder