Çarşamba, Mayıs 31, 2017

TÜRKİYE-UKRAYNA VİŞİVANKA TANITIM GÜNÜ

TÜRKİYE-UKRAYNA VİŞİVANKA TANITIM GÜNÜ 

Türkiye-Ukrayna İşbirliğini arttırma amacıyla  geleneksel Ukrayna Kültürünün Vişivanka Günü Kutlamaları 27.05.2017 tarihinde Milli Kütüphane Ankara da gerçekleştirildi.

Ukraynalı yetkili facebook hesabından yapılan açıklamada Türkiye-Ukrayna arasında cipli kimlik kartlarıyla, karşılıksız pasaportsuz seyahat yapılması için 20.05.2017 tarihinde imzalandığı belirtidi.  Ve Ukrayna 17.05.2017 tarihinde imzalamıştır. 

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysmon'un Türkiye ziyaretinde serbest ticaret antlaşmasının ele alındığını hatırlatan ticaret antlaşma sonucunda ticaret sürecinin teknik yönlerinin ele alındığını ve sonbaharda imzalanacağını belirtmiştir. 
Vişiyanka Gününe Ankara Ukrayna Büyükelçisi Andri Sabıha ve eşi, Ukrayna Büyükelçisi Katibi Boğdan Kanapliastyi, Stilist Oksana Polonets ve eşi, çok sayıda Ukrayna Büyükelçiliği çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları ile Türkiye Sağlık Turizmi Derneği adına katılım sağlandı. 
Türkiye-Ukrayna Milli Marşlarını okunmasıyla başlayan törende Sunulan Ukrayna kültürünü ve geleneksel yapısını anlatan film gösterimigerçekleştirildi. Stilist Oksana Polonets'in dizayn ettiği defilede geleneksel  defile etkinliği verimli oldu. Defilede her ailenin ayrı bir motifi olduğu ve hangi aileden olduğunun motifle belirlendiği iletilip, gömlek yakalarına bu motifin işlendiği belirtildi. Bir gelinlik ve birçok Vişivanka Gömleği ve elbisesi mankenlerle sunulup defile gerçekleştirilmiştir. Sanatçı Yana Solomonda konseriyle renk kattı.