Pazartesi, Mayıs 29, 2017

TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİN STRATEJİK ÖNEMİ SEMPOZYUMU

TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ KARDEŞLİK VE STRATEJİK ORTAKLIK SEMPOZYUMU

Pursaklar Belediyesi ve Eko-Avrasyanın birlikte düzenlediği Türkiye-Azerbaycan İlişkileri Kardeşlik ve Stratejik Ortaklık Sempozyumu Başkent Ankara da 24.05.2017 tarihinde Ankara Otelde yapıldı. Konuşmacıların ortak görüşü olan "bir millet, iki devlet" anlayışı konusunda fikir birliğine varıldı


Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren'in sempozyumla ilgili sosyal medya paylaşımında;

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, T.B.M.M. Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, T.B.M.M. Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekilleri Prof. Dr. Elman Nesirov, Ganire Paşayeva, Hikmet Babaoğlu, Irak Parlamentosu E. Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu, T.B.M.M. Gümüşhane eski. Milletvekili Feramuz Üstün, T.B.M.M. İstanbul E. Milletvekili Şamil Ayrım, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü  arasındaProf. Dr. Hayati Aktaş, akademisyenler, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı sempozyumda, Türkiye-Azerbaycan kardeşlik vurgusu yenilendi.

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili GaniraPaşayeva “Bir millet iki devlet dediğimiz düşünce hayatımızın her alanında, her aşamasında olacak. Birbirimizi koruyup kollayacağız. Bizim Türkiye ve Azerbaycan’da böyle bir nesil yetiştirmemiz gerekir. Pursaklar’da yeni bir park yapıp adını da Karabağ koydukları için Belediye Başkanımız Selçuk Çetin Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov ise yaptığı konuşmada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki “Bir millet iki devlet” doğrultusunda yürütülen ilişkilerin, güçlenmiş ve stratejik müttefiklik düzeyine eriştiğini kaydederek iki ülke arasında 200’den fazla antlaşmanın imzalandığına dikkat çekti.


Protokol konuşmalarının ardından Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, konuşmacılara plaket takdim edip katılım ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.