Cumartesi, Ağustos 19, 2017

TÜRKSOY GENÇLİK KOROSU TRT ARI STÜDYOSUNDA KONSER VERDİ

TÜRKSOY GENÇLİK KOROSU TRT ARI STÜDYOSUNDA KONSER VERDİ

TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov'un girişimiyle kurulan TÜRKSOY Gençlik Korosu bu sene Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den yetenekli genç koro sanatçılarıyla konser verdi. Kazakistan'ın ünlü bestecisi Bakıtjan Baykadamov'un doğumunun 100. yılına ithafen gerçekleşen Gala Konseri 13 Ağustos 2017 tarihinde TRT Arı Stüdyosu'nda tüm sanatseverleri sergikledikleri  sanatlarıyla büyüledi.

Konser, Elnera Kerimova (Azerbaycan) ve Gulmira Kuttıbadomava (Kazakistan) yönetti. Türksoy Genel Sekreteri Düsen             Kaseinov Olghert Gravitisin Artistu eserine kemanıyla eşlik ederek sürpriz yaptı.


T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun katıldığı konsere Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuli, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İshankuli Amanlyey ile davetliler katıldı.

TRT den emekli olup Sevda Cenap And Vakfına emek veren Feza Sezen ve Fransadan gelen arkadaşı Ümit Beyle izlediğimiz konserde Türk dünyası ve Türkiyemizin kaynaşması ve işbirliğini sağlaması için TÜRKSOY olarak düzenlenen etkinliklere davetli olarak katılımlarımızı değerlendirdik.
https://www.facebook.com/turksoyorg/videos/1731817960452435/Video Linki ulaşabilirsiniz