Çarşamba, Şubat 22, 2017

“ENGELSİZ SAĞLIK TURİZMİ KENTİ ANKARA” HAYMANA ÇALIŞTAYI; Betül Serpi AYKAM

“ENGELSİZ SAĞLIK TURİZMİ KENTİ ANKARA”  HAYMANA ÇALIŞTAYI
Betül Serpi AYKAM

Haymana Midas Otelde 17.02.2017 tarihinde yapılan çalıştaya çeşitli sektör temsilcileri, kurumsal yetkililer, IK temsilcileri, katılımcı olup, projeye fikir paylaşımları ve önerileriyle destekçi oldular.
Moderatör Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu’nun yönettiği “Engelsiz Sağlık Turizmi Kenti Ankara” nın tanıtım toplantısında;
Haymana Belediye Başkanı, Haymana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları Daire Başkanı, Haymana Kaymakamlığı, Haymana Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve merkez hocaları,  Kültür ve Turizm Müdürü,  İl Kültür Müdürü ve Yardımcısı, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Müdürlüğü Uzmanları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çankaya RAM Psikolojik Danışmanları, Etimesut Belediyesi Proje ofis çalışanları, Polatlı Huzurevi Özel Mesleki Eğitim Merkezi, Dünya Göz Hastanesi Müdür ve ekibi, Devlet Hastanesi Başhekimi, Başhekimi Yrd, İdari Mali İş.Md., Ege Sağlık Turizmi Şirketi, BN Danışmanlık Yetkilileri, Birleşen Yürekler Derneği Başkanı, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve TÜRSAB ile engelli  ve aileleri katılmıştır.
“Engelsiz Sağlık Turizmi Kenti Ankara”  Haymana Çalıştayında;
*Engelli Grubun mevcut durumu,
*Eğitim ihtiyaçları,
*Eğitim ihtiyaçlarının ne düzeyde karşılandığı,
*Eğitim modüllerinin ne olduğu, nitelikli insan kaynağı ihtiyaçlarının karşılanması için yapılması gerekenler,
*SWOT Analizleri ve somut çıktılar konu başlıklarına değinilmiştir.
Verimli çıktılarla sonuçlanan çalıştayda;
Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal:  “Engelli bireylerin istihdam edilmesinin önündeki engellerin farkındayız. Buna bağlı olarak; kendilerini ifade edemeyen, çalışma hakkından yoksun kalan, gelişemeyen, dezavantajlı bireylerin, niteliklerini arttırarak, insan kayağı ihtiyacını karşılamak adına geliştirdiğimiz Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayatlar Projesi ile söz konusu kişiler için ciddi bir istihdam kaynağı sağlamayı hedeflemekteyiz.” şeklinde konuştu.

Farklı projeler hazırlanması, E-Ticaret Uzmanı ve Satış ve Pazarlama Eğitimi ve Modüllerine yer verilmesi tespit edildi. Ankara Pilot Bölgelerde “ Sürdürülebilirlik”  kapsamında yaygınlaştırılması, İşverenlerin bilinçlendirilme çalışmalarının yapılması, Kimlerin eğitimci olması  gerektiği  belirtilmiştir. İstihdama kazandırılan engelliler ve istihdam eden işverenin hangi haklardan yararlanabileceği tespit edilmiştir.