Perşembe, Ekim 26, 2017

TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİNİN BÖLGE VE DÜNYA İÇİN ÖNEMİ


TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİNİN BÖLGE VE DÜNYA İÇİN  ÖNEMİ  başlıklı sunumuyla ABD’li Türkiye ve Ortadoğu Uzmanı Joshua W. Walker 23 Ekim 2017 tarihinde Ankara Palas Ankara daydı.
Walker George Washington Üniversitesi Elliot Uluslararası İlişkiler Lisansüstü Bölümü’nde “Uluslararası Güvenlik Politikası”, George Mason Üniversitesi’nde “Liderlik ve Amerikan

Başkanlığı” konularında dersler vermektedir. Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda “Avrupa ve Asya İşleri Bürosu” ve Savunma Bakanlığı’nda “Müşterek İşler Şefi” olarak çalıştı. Bakanlar; Clinton ve Kerry için “Kıdemli Danışmanlık” görevini üstlenmiştir.
Aile ve Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Danışmanı Mücahit Arslan, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin M.İhsanoğlu ve yurt içi ve yurt dışı bürokratların katılımıyla toplantı gerçekleştirilmiştir.

Walker Türk-Amerikan İlişkilerini koşulsuzluk ve tarafsızlık ilkesiyle ele aldı. Konuşmasının ardından soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantıda son zamanda yaşanan ikili ülke sorunları ele alındı. Walker koşulsuz ve önyargısız tavrıyla soruları yanıtlarken, terlediği gözlemlendi. Sunumun ardından İstanbul’a uçakla gidişi için ayrıldı. Etkinlik  Ankara Palasın lezzetleri ve sunumlarıyla düzenlenen koktyle devam etmiştir.