Cumartesi, Mayıs 27, 2017

ULUSLARARASI AKILLI ŞEHİRLER KONFERANSI 2

ULUSLARARASI AKILLI ŞEHİRLER KONFERANSI 2

Kamu Teknoloji Platformu (KTP) 2.ncisi düzenlenen "Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı" 24.05.2017 tarihinde Başkent Ankara da ATO Congresiumda düzenlendi. Akıllı Şehirler Konseyi Genel Müdürü Philip Bane'nin katılımıyla "Şehirler için Değişim ve İnovasyon Zamanı" değerlendirildi. 

Geleceğin öngösterisi; geleceğin şehirleri ve yaşamı incelendi.Konsepti "Akıllı Şehir 360" olan konferansta şehir planlama, sağlık enerji, tarım, ulaşım, dönüşüm ve inovasyon konuları masaya yatırıldı. KTK Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Akçil "ülke nüfusunun %80 e varan kısmı şehirlerde yaşıyor. Yeni şehircilik anlayışı toplumsal refahı ele alıp, güvenli ve adil şehirlere ulaşmanın amaç olduğunu, 2023 yılına kadar bu sürecin tamamlanması gerekir" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2017de yayınlanan "Akıllı Şehir Strateji ve Eylem Planı"nda gelecekte Değişim ve İnovasyonun önemli olacağı belirtildi.
Değişim ve İnovasyon 20 konu başlığında gerçekleştirlecek olup, ulusal ekonomimizi güçlendirip, verimlilik ve tasarrufunda sağlanmasını gerçekleştirecektir. 

Akıllı Şehirlerin Konuları; Şehirler için İnovasyon, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği, Yeşil Şehirler, Akıllı Şehirlere Adaptasyon 360, Sağlık Çözümleri, Trafik Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Nesnelerin İnterneti Şehirlerin Hizmetinde, Akıllı Binalara Dönüşüm, Akıllı Yaşam Teknolojileri Bankacılık, Parekande ve Akıllı Yaşam Teknolojileridir. 

Türkiyede Akıllı Şehirlere  Dönüşümü sağlanan Sakarya ve Elazığ illerimizden sonra Kayseri ilinde başlanacak alt çalışmalar yapılmaktadır. 

Sürdürülebilir Şehirler: Akıllı Şehirlerde Başarılı Vaka Analizleri oturumunda katılımcı firma direktörleri Microsoft ve Yerli Yazılımlar ile Akıllı Şehirlerin yönetiminde firmalarında uygulamaları, sonuçlarını ilettiler. Microsoft Akıllı Şehir Dönüşüm Programı uygulamaları ve sonuçları konuşuldu.
Akıllı Şehirlerde Hazırlık ve Stratejiler yanında oturumlarda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ele alınmıştır.